• 1

Ártalmatlan mellékhatások

Szédülés

Kisebb fajta szédülés teljesen normális szaunázás után, ettől nem kell megijednünk. Ez az az euforikus állapot amelyről a legtöbb megszállott szaunázó vágyik.

Lassú mozdulatokkal üljünk vagy feküdjünk le. A zuhanyzást halasszuk későbbre, hogy vérkeringésünk normalizálódjon! A kockázati tényezők redukálásához „Érdemes tudni” almenüpontban olvashat.

Figyelem!
A szaunából kilépve a hirtelen egész testet ért hideg víz fokozhatja a szédülést!

Bőrpír

A lehűlés szakasza után előfordulhatnak helyenként kisebb illetve nagyobb kiterjedésben piros foltok a testünkön. A melegben kitágult kis hajszálerek hűtés közben később húzódnak össze eredeti állapotukra a nagyobb erekkel szemben. E fáziskésés eredményezi a bőrünkön megjelenő piros foltokat.

Mire felöltözünk vagy hazamegyünk nyoma sem lesz!

Erős szédülés, rosszullét

fejfajasA szaunázás utáni rosszullétet itt említjük meg a mellékhatásoknál, viszont nem szabad hogy szaunázást követően rosszul legyünk! Ott valami hiba csúszik be vagy egészségi állapotunk nem megfelelő.

Az erős szédülés esetleg rosszulléttel, hányingerrel párosul, ájulás történik ez nem nevezhető normálisnak.

Több oka is lehet, például: megemelkedett vagy leesett vérnyomás, túlságosan megemelkedett belső testmaghőmérséklet, lappangó betegség, keringési zavar vagy csak teli gyomorral esetleg éhesen mentünk szaunázni stb. A kockázati tényezők redukálásához „érdemes tudni” almenüpontban olvashat.

Egy bizonyos, -feszegettük tűrőképességünk határát- önmagunk állóképességéhez képest jóval hosszabb ideig tartózkodtunk bent a szaunában mint amennyire szükségünk lett volna. Figyeljünk testünk jelzéseire!

Rosszullét esetén teendők: Szóljunk a mellettünk levőnek, hogy rosszul érezzük magunkat. Fogadjuk el a segítséget! Lassú mozdulatokkal üljünk vagy feküdjünk le (lábak, ha tehetjük magasabban legyenek). A zuhanyzást halasszuk későbbre, hogy vérkeringésünk normalizálódjon! Ebben az esetben már nem szabad többet szaunázni aznap!

Figyelem! A szaunából kilépve a hirtelen egész testet ért hideg víz fokozhatja a szédülést!

 

Share

Szakértőink

horgosi zsuzsanna
Horgosi Zsuzsanna

Diatetikus

dr-nagy-eva
Dr Nagy Éva

Bőrgyógyász

borbely-nauzika
Borbély Nauzika
Reflexológus, 
fülakupunktúrás
addiktológus

ruszkabanyai-gitta2
Ruszkabányai Gitta
SzaunaSzeánsz® 
alapító

AJÁNDÉKUTALVÁNY

ajandekutalvany

Lepje meg barátját, ismerősét, rokonát egy SzaunaSzeánsz® ajándékutalvánnyal!

tovább

MIÉRT?

Miért üljek be egy szauna szeánszra?

avagy mondja már meg valaki miért szeretik annyira a szaunaszeánszokat? :)

tovább

Szauna Szeánsz® Oscar

oscar-logo


Amennyiben kérdés merülne fel a 6. SzaunaSzeánsz® Oscarral kapcsolatban:

Tel.: 06 1 612-20-77

tovább